Prva pričest i potvrda u župi Suho Polje

Suho Polje, 2. lipnja, 2019.

 

U nedjelju 2. lipnja u župi Suho Polje na Kupresu pod svečanom pučkom svetom misom kotorski biskup mons. Ilija Janjić podijelio je sakrament potvrde mladim župljanima ove župe kojih je ove godine bilo deset. Pod istom svetom misom po prvi put stolu Gospodnjem pristupile su tri djevojčice.

 

Biskup Janjić zamijenio je kardinala Puljića koji je bio spriječen doći. Biskup Janjić u svojoj propovijedi pokušao je udijeliti savjete za istinski kršćanski život kako krizmanicima tako i prvopričesnicama. Tako je prvopričesnicama reko da danas po prvi put primaju Krista u hostiji u svoje mlado srce. Isus mora doći na plodno tlo njihovog srca kako bi mogao rasti, one će kroz godine svog odrastanja rasti i razvijati se u odrasle osobe tako moraju razvijati plodno tlo svoga srca kako bi Isus mogao rasti u njihovim srcima i životima. Krizmanicima je rekao da danas primaju darove Duha Svetoga iako mnogi misle da je to svojevrsni kraj razvoja njihova kršćanskog života, to nije istina jer je to tek početak, zbog toga moraju dopustiti Duhu Svetomu da djeluje kroz njih i po njima jer darovi sami po sebi ne mogu ništa učiniti ako ih oni ne ožive svojom otvorenosti k Duhu Svetomu. Sve prisutne pozvao je da čine sve u svrhu da im na konačnom sudištu vječni Sudac kaže: „Valjaš slugo dobri!“

 

Zahvaljujemo župniku župe Suho Polje fra Marku Jukiću na pozivu i srdačnom gostoprimstvu, prilici da svojim sudjelovanjem na ovom velikom događaju u ovoj maloj župi na Kupreškoj visoravni uzveličamo svojim molitvama ovu veliku radost ove župe, a posebno radost obitelji današnjih krizmanika i prvopričesnica.

 

Tekst: fra Matej Juričević

Fotografije: fra Tonči Šarić