Brestovsko, 11. kolovoza 2019.

 

Proslava sv. Klare na Brestovskom

           

            U nedjelju, 11. kolovoza, novaci zajedno sa svojim meštrom fra Marinkom Baotićem posjetili su samostan, njima bliskog reda, klarisa na Brestovskom, povodom proslave patrona svete Klare. Sveto misno slavlje predslavio je preuzvišeni biskup fra Marko Semren u koncelebraciji s mnogopoštovanim ocem provincijalom fra Jozom Marinčićem, župnikom fra Ilijom Jurićem i župnicima okolnih župa, te drugim svećenicima.

            Biskup fra Marko se u propovijedi dotaknuo života sv. Klare, samog reda sestara klarisa i njhove važnosti za Bosnu i Hercegovinu. Mnoštvo naroda se odazvalo i došlo na proslavu patrona, među njima i trenutni gradonačelnik Kiseljaka gospodin Mladen Mišurić -  Ramljak, a medijski su ga popratili Radio Marija i televizija Herceg Bosne.

            Nakon svetog misnog slavlja narod je zaigrao kolo u izvedbi HKUD-a „fra Karlo Kujundžić“, a za svećenike, časne sestre i novake upriličen je ručak u samostanskim prostorijama nakon čega smo porazgovarali sa sestrama klarisama. Ovim putem zahvaljujemo sestrama na pozivu i gostoprimstvu. 

 

 

Tekst i fotografije: fra Ilija Nakić