Bila - Livno, 4. listopada 2019.

 

 

Proslava patrona sv. Franje u Biloj

 

                       

            U petak, 4. listopada, proslavljen je patron sv. Franje u župi Bila. Misno slavlje je predslavio fra Ivan Šarčević u koncelebraciji sa župnikom fra Miljenkom Petričevićem, župnicima okolnih župa, te drugim svećenicima. U misnom slavlju su također sudjelovali novaci te tako uveličali sveto misno slavlje.

            U svojoj homiliji fra Ivan je govorio o sv. Franji i o važnosti franjevačke duhovnosti u BiH. Naglasio je kako nerijetko zanemarujemo važnost franjevaca koji su stoljećima bili uz svoje stado. To se pokazalo na mnogim pučkim pobožnostima koje proistječu iz franjevačke duhovnosti.

            Na kraju svetoga misnog slavlja u 11 sati članovi KUD-a „Tribanj“ zaigrali su kolo ispred crkve. Fratri, svećenici i novaci uputili su se u župnu dvoranu na zajednički ručak.

            Novaci su zajedno s meštrom bili na večernjoj misi u 17 sati i animirali misno slavlje. Na kraju svetog misnog slavlja u 17 sati župnik iznenadio djecu i mlade blagoslovljenim medaljicama sv. Franje. Ovim putem zahvaljujemo župniku na pozivu, gostoprimstvu i bratskom druženju

 

 

 

Tekst: fra Ilija Nakić

Fotografije: fra Robert Bašić