Gorica – Livno, 25. studenog 2018.

 

Proslava Krista Kralja

 

Na nedjelju Krista Kralja novaci su sa svojim meštrom bili pozvani na proslavu Krista Kralja kod Školskih sestara franjevki na Gorici koje su slavile patron svoje kongregacije i patron svog samostana.

 

U samostanskoj kapeli u obiteljskom ozračju, uz prisustvovanje cijele sestarske zajednice i gostiju, sveto misno slavlje predslavio je vlč. Ivica Mršo, profesor na KBF-u u Sarajevu. Vlč. Mršo u svojoj je homiliji, osvrnuvši se na evanđelje, istaknuo da moramo biti svjesni da ljudsko poimanje Kraljevstva nebeskog nije isto kao Božje. Pitanje koje se nameće je s čim ćemo doći pred Boga. Ako kažemo da su nam ruke neokaljane blatom grijeha, zasigurno je da će nas Bog pitati što smo donijeli u tim svojim čistim rukama. Sigurno nas neće pitati koliko smo novca ostavili na računima, ni kakav automobil vozimo, ni koliko smo prijatelja imali, ali će nas pitati koliko smo bili pravedni, kolikima smo bili prijatelji.

 

Druženje je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici uz bogatu trpezu. Zahvaljujemo našim dragim sestrama na čelu s predstojnicom sestrom Suzanom Milardović na gostoprimstvu i pozivu.

 

Tekst: fra Matej Juričević

Fotografije: fra Dario Laštro