Tolisa, 1-2. studenoga 2018.

Novaci u Tolisi

 

Od 1. do 2. studenoga novaci su na poziv gvardijana fra Maria Jurića sudjelovali u proslavi Svih Svetih i spomena Dušnog dana u Tolisi.

U četvrtak 1. studenoga, na svetkovinu Svih Svetih novaci su animirali sveto misno slavlje na centralnom groblju Karaula čitanjem, ministriranjem i pjevanjem. Sveto misno slavlje u 11.00 sati predslavio je fra Marinko Baotić meštar novaka. U popodnevnim satima novaci su se zaputili u obilazak susjednih župa Donje i Gornje Tramošnice te Orašja.

 

U petak 2. studenoga, na Dušni dan sveto misno slavlje na groblju Karaula predslavio je fra Zvonko Miličić ravnatelj Franjevačke Klasične Gimnazije u Visokom. U svojoj propovijedi fra Zvonko se osvrnuo na smrt kao jednu od najtežih poteškoća u ljudskom životu, o težini pomirenja s tim da svi umiremo i težini rastanka s najmilijima. Nakon svete mise upriličen je ručak za sve fratre. Novaci su se nakon ručka zaputili u novicijat.

 

Zahvaljujemo braći iz samostana na lijepom druženju, poticajnim riječima i lijepom gostoprimstvu, posebno gvardijanu fra Mariu Juriću na pozivu.

 

                                               Tekst: fra Dario Laštro

Fotografije: fra Marinko Živković i fra Dario Laštro