Šikara kod Tuzle, 3-5. lipnja 2017.

 

Novaci u Šikari, Tuzli i Srebrenici

 

U subotu 3. lipnja novaci Bosne Srebrene, na poziv župnika fra Marka Lovrića, zaputili su se s meštrom fra Marinkom Baotićem u Šikaru kraj Tuzle. Nakon putovanja kroz Bosnu novaci su u večernjim satima stigli su u ovu tuzlansku župu, gdje ih je dočekao župnik sa župnim vikarom fra Markom Bandalom.

 

Sutradan, na svetkovinu Duhova, sveto misno slavlje na groblju Ljepunice predslavio je fra Marinko, dok su ga novaci animirali. U poslijepodnevnim su satima posjetili župu Breške, a navečer i samostan u Tuzli. Prisustvovali su i na koncertu zbora i solista Muzičke akademije iz Sarajeva u samostanskoj crkvi.

 

Trećega dana putovanja krenuli su u Srebrenicu. Po dolasku su posjetili kapelicu na temeljima nekadašnjeg srebreničkog samostana, gdje su slavili svetu misu. Nakon ručka posjetili su i memorijalni centar u Potočarima, a zatim se uputili prema Livnu, gdje su stigli u večernjim satima.

 

Novaci zahvaljuju župniku iz Šikare fra Marku Lovriću i fra Marku Bandalu na pozivu i gostoprimstvu. Ovo je bila prilika da novaci bolje upoznaju tuzlanski kraj te jedno lijepo iskustvo posjeta korijenima naše provincije u Srebrenici.

 

Tekst i fotografije fra Nikola Livaja