Fojnica, 12. – 13. studenoga 2017.

 

Novaci u Fojnici

 

U nedjelju, 12. studenoga, novaci su, na poziv gvardijana fra Mire Relote, posjetili samostan Duha Svetoga u Fojnici. Povod posjeta je bio obilježavanje spomena mučeničke smrti fra Nikice Miličevića i fra Leona Migića koji su ubijeni 13. studenoga 1993. na vratima samostana. Posjet smo započeli misnim slavljem s fojničkim pukom u samostanskoj crkvi koje je predslavio meštar novaka fra Marinko Baotić uz koncelebraciju fra Maria Katušića i fra Franje Trogrlića. Novaci su animirali misno slavlje čitanjem i ministriranjem. Nakon ručka sa samostanskom braćom, novaci i meštar su s vikarom fojničkog samostana fra Mariom Katušićem otišli izlet na Fratarske staje. Po povratku smo, nakon mise u 17 sati, zajedno s fojničkim pukom i drugim fratrima upalili svijeće na zidu ispred crkve u spomen mučeničke smrti fra Nikice i fra Leona kao i drugih žrtava rata.

 

Posjet je okončan u ponedjeljak, 13. studenoga misnim slavljem koje je predvodio fra Mirko Majdandžić, župnik u Varešu uz koncelebraciju provincijala Bosne Srebrene, fra Joze Marinčića, fojničkog gvardijana fra Mire Relote i još četrdesetak svećenika.

 

Na povratku su novaci s meštrom posjetili samostan sestara klarisa na Brestovskom, kratko razgovarali sa sestrama te se preporučili u njihove molitve.

Radosna srca zahvaljujemo gvardijanu i braći samostana u Fojnici na pozivu i lijepom bratskom druženju.

 

Tekst: fra Danijel Lukić

Fotografije: fra Patrik Mandić