Gorica-Livno, 9. ožujka 2016.

 

Mjesečna rekolekcija

 

U srijedu, 9. ožujka 2016., održana je mjesečna rekolekcija za livanjsko samostansko područje. Predavač je bio fra Ivan Šarčević, gvardijan samostana na Bistriku i profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Rekolekcija je započela u 10 sati zajedničkom molitvom časoslova, nakon čega je uslijedilo predavanje.

 

Tema predavanja bila je međusobni odnos u redovničkim zajednicama koji se ogleda na trima područjima: odnos prema Bogu, ljudima i prirodi. Fra Ivan je istaknuo kako je sv. Franjo tražio Boga i sebi neprestano postavljao pitanje koje bismo i mi danas trebali sebi postavljati: Tko si Ti, a tko sam ja, Bože moj? Nakon predavanja proslavljena je sveta misa koju je predslavio fra Ivan u koncelebraciji dvadesetak fratara iz okolnih župa. U kratkoj homiliji se osvrnuo na odnose između Oca, Sina i Duha Svetog te je iznio usporedbu između evanđelista Ivana i sinoptika.

 

Franjevački novaci s Gorice uljepšali su misno slavlje pjevajući korizmene pjesme, čitajući misna čitanja i ministrirajući.

 

Tekst: Fra Mihael Anđelović

Fotografije: Fra Kristjan Camaj