Gorica – Livno, 22. srpnja 2015.

 

 

Večer poezije u Franjevačkom muzeju Gorica – Livno

 

U srijedu 22. srpnja u atriju Franjevačkog muzeja Gorica – Livno održana je Večer poezije u sklopu manifestacije „Livanjsko kulturno ljeto 2015“. Topla ljetna večer uz prirodno osvjetljenje bakljama stvorila je ugodno ozračje za slušanje i promišljanje oblikovane riječi.

 

Ove se večeri livanjskoj publici predstavio pjesnik i akademski glumac Enes Kišević. Kišević je rođen u Bosanskoj Krupi (BiH) ali već dugi niz godina živi i radi u Zagrebu. Svoj književni rad pjesnik je predstavio kroz recitacije svojih pjesama. Njegove pjesme uglavnom govore o stvarima bez kojih čovjek ne može živjeti pa su mu stoga najčešće teme: svjetlost, život, dah, Bog, ljubav, priroda, rijeka, more, djetinjstvo, majka... Pjesnik je publiku svojim načinom izražavanja primorao na razmišljanje o riječi, a vrijeme između recitacija svirkom na gitari uljepšao je maestro Ladislav Džaja.

 

Kišević je gradonačelniku grada Livna gospodinu Luki Čelanu darovao tri knjige zbirke svojih pjesama koje bi trebale biti na raspolaganju građanima u Gradskoj knjižnici Livno. Nakon programa svi ljubitelji poezije imali su priliku kupiti zbirku Kiševićevih pjesama i time obogatiti svoju privatnu kolekciju. Podsjećamo kako je ovo samo jedan u nizu događaja ovogodišnje manifestacije „Livanjsko kulturno ljeto 2015“.

 

Tekst: Fra Marko Čuturić

 Fotografija: Fra Kristjan Camaj