Visoko, 16. svibnja 2015.

 

Susret franjevačkih ministranata


Tradicionalno okupljanje ministranata održano je 16. svibnja u Franjevačkom sjemeništu u Visokom pod geslom Mir i dobro širimo. Na susretu je sudjelovalo oko 550 ministranata iz 24 župe na kojima djeluju franjevci Bosne Srebrene. Organizator susreta bio je fra Danijel Rajić, provincijski promicatelj duhovnih zvanja zajedno s područnim vijećem Frame Bosne Srebrene.


Središnji događaj XVIII. ministrantskog susreta bila je sveta misa u samostanskoj crkvi svetog Bonaventure koju je predslavio fra Josip Mihael Matijanić, župni vikar u Uskoplju uz koncelebraciju 17 svećenika i asistenciju 4 đakona. U svojoj propovijedi fra Josip se osvrnuo na misna čitanja i geslo susreta. Naglasio je da su i ministranti pozvani od Gospodina širiti mir i dobro u svojim obiteljima, društvu i školi. Liturgijsko je pjevanje animirao tamburaški sastav novaka Bosne Srebrene.


Nakon svete mise za učenike završnih razreda osnovnih škola u sklopu programa Dana otvorenih vrata Franjevačke klasične gimnazije bilo je organizirano razgledavanje prostorija Sjemeništa i Konvikta pod vodstvom ravnatelja Gimnazije fra Zvonke Miličića i fra Stipe Alandžaka, ravnatelja Konvikta. Program je nastavljen natjecanjem u kvizu znanja, stolnom tenisu, jedenju šampita, povlačenju konopca, guranju lopte i drugim igrama. Na kraju susreta bila je podjela zahvalnica i proglašenje pobjednika.


Na ovom susretu sudjelovalo je i 20-tak ministranata koji redovito poslužuju kod svetih misa u samostanskoj crkvi na Gorici. Ovi marljivi ministranti osvojili su 2. mjesto u povlačenju konopca i 4. mjesto u guranju lopte.

 

Fra Antonio Gašić

Podijelite ovaj članak na Facebook-u: