Gorica - Livno, 31. svibnja 2015.


Slavlje prve pričesti


Na svetkovinu Presvetog Trojstva 31. svibnja u goričkoj samostanskoj crkvi slavljena je sveta misa pod kojom je 127 djece, učenika četvrtog razreda, prvi put pristupilo stolu Gospodnjem. Oni su se za ovaj dan pripravljali župnim vjeronaukom te su uoči svetkovine Presvetog Trojstva pristupili prvi put sakramentu svete ispovijedi. Na početku svete mise prvopričesnicima, roditeljima i svom prisutnom puku pozdravne riječi uputio je livanjski župnik fra Vinko Sičaja.


Uz koncelebraciju šestorice svećenika svečanu pučku svetu misu predslavio je fra Josip Jukić, župni vikar u Livnu. U svojoj homiliji fra Josip je, na djeci pristupačan način, prikazao Isusa kojeg primamo u svoje srce kao najboljeg prijatelja koji nas nikad ne napušta.


Prvopričesnici su aktivno sudjelovali u liturgijskom slavlju prigodnim recitacijama i čitanjem misnih čitanja. Na koncu mise prvopričesnicima je čestitao župnik fra Vinko te je zahvalio časnim sestrama Sari Miloloža i Željki Lukač koje su pripravljale djecu za primanje ovog sakramenta. Liturgijsko pjevanje pod svetom misom animirali su članovi mješovitog zbora župe Livno.

Fra Antonio Gašić

Podijelite ovaj članak na Facebook-u: