Gorica-Livno, 4. ožujka 2015.

 


Rekolekcija fratara goričkog samostanskog područja

           


U srijedu 4. ožujka 2015. godine održana je redovna mjesečna rekolekcija za franjevce goričkog samostanskog područja na kojoj je sudjevalo 16 svećenika i 9 novaka. Nakon molitve Srednjega časa uslijedio je prigodni nagovor fra Jure Hrgovića, člana Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. U svom nagovoru, fra Jure je istaknuo važnost korizme kao vremena obnove iskustva Božje ljubavi koja nam je darovana u Kristu. Prihvatiti Božju ljubav i dopustiti mu da nas privuče k sebi, nužni su uvjeti kako bismo iz njegove ljubavi crpili snagu za svoj život i poslanje te ljubav za svoje bližnje. Da bismo to postigli potrebno je živjeti korizmu kao molitveno vrijeme, napose euharistijsko. Ovo milosno vrijeme prilika je za izaći iz sjene samodostatnosti  i približiti se Bogu kako bismo postali istinskim svjedocima njegove ljubavi – istaknuo je fra Jure.


Mjesečna duhovna obnova nastavljena je zajedničkim slavljem euharistije u samostanskoj kapelici. Pod misom se fra Jure u svojoj homiliji osvrnuo na tekstove prvog čitanja i Evanđelja.


Duhovna je obnova završila zajedničkim objedom u samostanskoj blagovaonici, gdje je pročitano nekoliko članaka iz Generalnih konstitucija Reda manje braće koji se odnose na život u bratstvu.

 

Fra Antonio Gašić

Podijelite na Facebook-u: