Rama-Šćit, 3. lipnja 2015.


Rekolekcija livanjskih i ramskih fratara


Zajednička mjesečna duhovna obnova franjevaca koji djeluju u livanjskom i ramskom samostanskom području održana je u srijedu 3. lipnja u ramskom samostanu. Na početku susreta prisutnu braću pozdravio je domaći gvardijan fra Tomislav Brković nakon čega je uslijedilo prigodno predavanje fra Ivana Šarčevića, gvardijana samostana na Bistriku i profesora na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.


U svom je izlaganju fra Ivan nastojao razmatrati gdje su granice objave ili vjere te gdje su granice franjevačkog poslanja u današnjem svijetu. Kao primjere za različito promatranje Gospodinove objave naveo je dvije biblijske žene: Hagaru i Mariju Magdalenu dok je za različito prihvaćanje Božjeg poziva odnosno poslanja naveo primjere starozavjetnih proroka Amosa i Jone. Nakon izrečenog predavanja bila je prigoda za diskusiju i pojedinačnu ispovijed.


Susret je nastavljen slavljem svete mise u samostanskoj kapelici. Misu je predslavio predavač fra Ivan koji je, tumačeći dnevna čitanja, istaknuo ulogu saduceja kao „kočnicu“ poslanja Krista i njegovih učenika.


Nakon svete mise sudionici rekolekcije uputili su se na planinu Draševo gdje je upriličen ručak i druženje u predivnom okolišu.


Fra Antonio Gašić

Podijelite ovaj članak na Facebook-u: