Gorica-Livno, 29. lipnja 2015.


Proslava svetih Petra i Pavla


Na svetkovinu svetih apostolskih prvaka Petra i Pavla 29. lipnja franjevački samostan i crkva na Gorici proslavili su svoje zaštitnike. Proslava je započela svečanom misom bdjenja na uočnicu svetkovine. Misu bdjenja, kao i svečanu pučku i večernju svetu misu na sam dan svetkovine predslavio je don Ivan Ćubelić, dugogodišnji generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije, a sada župnik u Zagvozdu.


U svojim je homilijama don Ivan istaknuo kako je svece lako slaviti, ali teško nasljedovati. Apostolske prvake predstavio je kao širitelje mira, velikodušnosti, dobra i ljubavi. Iako svi sveci nisu dobro započeli, svi su dobro završili i zbog toga su nam oni uzori. Kršćani su pozvani slijediti njihove primjere, biti nositeljima vrijednosti Radosne vijesti u svojim obiteljima i društvu.


Nakon večernje svete mise uslijedio je orguljaški koncert domaćih glazbenika na kojem su nastupili: Antonija Perković, Josip Bajalo i Marijan Mile Radoš. Ovim programom zatvorena je 6. kulturno vjerska manifestacija Naša Gorica.


Fra Antonio Gašić

Podijelite ovaj članak na Facebook-u: