Gorica-Livno, 13. ožujka 2015.

 


Posjet lektora iz Tomislavgrada

 


U petak 13. ožujka samostan na Gorici, u popodnevnim satima, posjetila je skupina od petnaestak lektora iz Tomislavgrada. Naime, oni su s fra Velimirom Bagavcem, svojim župnikom, 13. i 14. ožujka na duhovnoj obnovi u župi Lištani. Budući da im je na ovom putu i naš samostan, iskazali su želju kako bi htjeli vidjeti samostan i čuti što je to novicijat i kandidatura koji se nalaze ovdje na Gorici.


Shodno tomu novak fra Antonio Gašić ukratko je pokušao objasniti i dočarati svoj duhovni poziv te kako se odlučio krenuti stopama sv. Franje. Govorio je i o novicijatu, te što se sve kroz godinu dana u njemu radi i uči. Kandidatica Školskih sestara franjevki Monika Džepina govorila je o svom redovničkom pozivu, te o kandidaturi koja se nalazi u sestarskom samostanu na Gorici. I ona je predstavila sestarski samostan kao i život kandidatica u njemu.


Po završetku polsatnog druženja lektori su kratko razgledali crkvu, te na dar od novaka primili nekoliko primjeraka novačkog časopisa „Novicijat“, a od kandidatica isto tako, nekoliko primjeraka časopisa „Pax“ te se zaputili u Lištane na duhovnu obnovu.

                                                                                             

                                                                                              Fra Oliver Livančić

Podijelite ovaj članak na Facebook-u: