Čuklić, 31. svibnja 2015.


Podjela sakramenta Svete Potvrde u Čukliću


Jučer 31. svibnja 2015. godine na svetkovinu Presvetog Trojstva u župi svetog Ante Padovanskog u Čukliću podijeljen je sakrament Svete Potvrde. Sakrament je primilo 15 krizmenika, a djelitelj je bio pomoćni biskup banjolučki fra Marko Semren.


Na početku misnoga slavlja pozdravni govor i zahvalu na biskupovu dolasku u ovu župu uputila je jedna majka u ime svih roditelja ovogodišnjih krizmenika. Također, sve prisutne u crkvi pozdravio je i župnik domaćin, fra Jure Papić. Biskup Marko u svojoj je propovijedi uputio poruku krizmenicima kako je ovaj dan za njih jedan i jedinstven i neponovljiv dan u njihovu životu. Dar svete krizme je sedmerostruki dar  koji se samo jednom prima, s pečatom Duha Svetoga, rekao je biskup Marko. Također, naglasio je kako su roditelji po svojoj roditeljskoj naravi i dužnosti pred Bogom i Crkvom najodgovorniji za svoju djecu koju im je Otac nebeski darovao i povjerio na čuvanje, poučavanje i odgajanje i da je najbolji primjer i najljepša pouka za odgoj njihove djece, njihov roditeljski primjer.


Na samom koncu ovog misnog slavlja, svim prisutnima još jednom se obratio čuklićki župnik i zahvalio biskupu na njegovu dolasku, a ovogodišnji krizmanici poklonili su biskupu prigodne darove uz riječi zahvale što im je podijelio sakrament krizme i uputio riječi podrške.


Fra Dario Matanović

Podijelite ovaj članak na Facebook-u: