Tomislavgrad, 31. svibnja 2015.


Novaci u Tomislavgradu


U nedjelju 31. svibnja novaci Bosne Srebrene zajedno s meštrom sudjelovali su na večernjoj misi za mlade u župi Tomislavgrad. Svetu misu svetkovine Presvetog Trojstva predslavio je meštar fra Marko Ešegović u koncelebraciji mjesnog župnika fra Velimira Bagavca.


U svojoj propovijedi, fra Marko je govorio kako su se kroz povijest vodile velike rasprave oko poimanja Presvetog Trojstva te naglasio kako Crkva nije slučajno odabrala nedjelju nakon Duhova za ovu svetkovinu. Naime, blagdani i svetkovine liturgijske godine postupno nam stavljaju pred oči iščekivanje Krista poslanog od Boga Oca, njegovo utjelovljenje, odrastanje i djelovanje, muku, smrt i uskrsnuće. Nakon njegova uzašašća i poslanja Duha Svetoga, sve tri Božanske osobe bile su objavljene ljudima. Jedinstveno Trojstvo koje je bilo na djelu od stvaranja svijeta očitovalo nam se i ostaje s nama do svršetka svijeta.


Pjevanje pod svetom misom predvodio je novački tamburaški zbor. Nakon mise radosno druženje uz zvuke tamburica nastavljeno je u prostorijama samostana.

Fra Antonio Gašić

Podijelite ovaj članak na Facebook-u: