Gorica-Livno, 29. srpnja 2014.

 

Večer filmske glazbe i evergreena

 

         U sklopu manifestacije Livanjsko kulturno ljeto održan je koncert pod nazivom Večer filmske glazbe evergreena u dvorani Franjevačkog muzeja i galerije na Gorici. Koncert je održala mlada šibenska sopranistica Nera Gojanović, uz glasovirsku pratnju Gordane Pavić. Njihove izvedbe dolaze sa različitih kontinenata, a zajednička nota svima je ljubav. Umjetnice su izvele sljedeće skladbe: Magdalena Zdenka Runjića, Summertime Georgea Gerschwina, Besame mucho Consuela Velazqueza, The way we were Marwina Hamlischa, Fly me to the moon Barta Howarda, Stine Zdenka Runjića, Strangers in the night Ive Robića, Feelings Louloua Gastea, When I fall in love Victora Younga, New York, New York Johna Kandera, Fantom u operi: Wishing you are somehow here again Andrewa Lloyda Webbera, Parlami d'amore Mariu Cesarea Andrea Bixia, Chitara Romana Elda di Lazarra, Granada Agustina Lara, te u završnom dijelu programa skladbe: Smoke gets in your eyes, Cabaret i Habanera.

 

            Nera Gojanović je kao predstavnica Hrvatske gostovala na Tajvanu, gdje je sudjelovala u radu Svjetskog zbora. Osim toga sudjelovala je i u radu Orguljaške škole u Šibeniku pod vodstvom prof. Marija Penzara. Godine 2001. osvojila je nagradu kao najbolja studentica Šibensko - kninske županije na području umjetnosti. U svom dosadašnjem umjetničkom radu održala je brojne koncerte i ostvarila značajne uloge unutar hrvatskih opernih produkcija.

            Gordana Pavić je glazbenica sa dugogodišnjim iskustvom. Osvojila je niz nagrada od kojih je bitno istaknuti nagradu Darko Lukić, koju je osvojila 1997. godine za najbolju glasovirsku pratnju.

            

 

 

Fra Antonio Baketarić