Gorica – Livno, 5. listopada 2014.

 

Evo me Gospodine, pozvao si me!

 

            U samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu, u nedjelju, 5. listopada, obavljen je obred prvog redovničkog zavjetovanja novakinja Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina.

            Svečano misno slavlje predvodio je i pod njim propovijedao pomoćni biskup banjolučki fra Marko Semren, uz koncelebraciju jajačkog gvardijana fra Zorana Mandića, goričkog samostanskog vikara fra Tvrtka Vrdoljaka, meštra bogoslova na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu fra Danimira Pezera i meštra novaka u novicijatu u Livnu fra Marka Ešegovića.

Nakon što ih je poimence prozvala odgojiteljica sestra Ivka Lučić, svoje Evo me Gospodine, pozvao si me! izrekle su Blaženka Marijanović iz župe Dobretići, Ivana (s. Antonija) Crnoja iz župe Jajce i Anđelka (s. Anđelina) Ivančić iz župe Livno, te svoje prve zavjete položile u ruke provincijske predstojnice s. Ivanke Mihaljević.

U prigodnoj propovijedi biskup fra Marko se osvrnuo na život redovnika i redovnica u današnjem svijetu. Čestitajući novozavjetovanicama istaknuo je da su one tri cvijeta, cvijeta  koja ne venu, odnosno tri svjetla, svjetla koja gore, a koja ne izgaraju. Time im je poručio da budu ustrajne u pozivu i sretne što su upravo one odabrane.

Na kraju misnog slavlja, prije završnog blagoslova, prisutnim vjernicima se obratila provincijska predstojnica s. Ivanka, koja je istaknula svoje zadovoljstvo ovim događajem. Novozavjetovanim sestrama uputila je riječi podrške, a njihovim roditeljima riječi zahvale rekavši da budu ponosni što je Bog odabrao upravo njihovu djecu da mu služe.

Po završetku misnog slavlja uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a potom su se novozavjetovane sestre uputile u dvorište sestarske kuće na Gorici, gdje su zajedno sa svojim obiteljima, rodbinom, prijateljima, časnim sestrama, fratrima i ostalim uzvanicima proslavili ovaj, za njih svečani dan. Za zabavni dio programa pobrinuli su se novaci Bosne Srebrene koji su pjevanjem i sviranjem na tamburicama uljepšali slavlje.

 

 

Fra Antonio Baketarić

 

 

 

 

Podijelite na Facebook-u: