Livno, 1. travnja 2013. 

 

Radost pomaganja

 

U sportskoj dvorani Dalibora Perkovića Dalija u 18 sati održana je humanitarna priredba s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Anitu Čečuru oboljelu od raka

 

U organizaciji udruge građana „Gredina“ Smričani održana je humanitarna priredba za Anitu Čečura, oboljelu djevojčicu iz Smričana koja se liječi u Zagrebu od teške bolesti raka. Predsjednik udruge Zoran Čečura i jedan od organizatora ove akcije Josip Perković rekli su kako se dosada već prikupilo nešto sredstava za liječene Anitine bolesti od strane Livanjske općine i pravnih osoba na području BiH. Rekli su da je Anitin slučaj trenutno treći najteži u Klajićevoj bolnici gdje se liječi.

 

Na priredbi upriličeni su i sportski i zabavni sadržaji. U sportskom dijelu priredbe ekipe MNK Seljak – veterani, MUP HBŽ, župa Vidoši i Novaci franjevačkog samostana Gorica, odigrale su međusobne susrete, u fair play igri i u dobrom raspoloženju livanjske publike. Titula pobjednika sportskog dijela pripala je ekipi župe Vidoši koja je svladala iskusnu ekipu MNK Seljak – veterani.

 

Drugi dio priredbe pripao je Kulturno umjetničkim društvima iz cijelog Livna. S tradicionalnim pokretima i radosnim zvucima nastupili su: KUD Dinara - Livno, KUD Rudine – Vidoši, KUD Tribanj – Bila, KUD Podinarje – Lištani, KUD Kamešnica –Podhum.

 

Svoje učešće u ovoj priredbi i znaku potpore za bolesnu Anitu dale su i košarkašice kadetskog uzrasta ŽKK Livno koje su odigrale međusobnu utakmicu u kojem je opet pobijedu odnijela spremnost pomoći drugome.

 

Također, organizatori su uz suradnju s HT-eronetom iz Mostara i udrugom „Bistrica“, žena oboljeli od karcinoma dojke, aktivirali telefonski humanitarni broj 092-890-836. Pozivom koji košta dvije konvertibilne marke puno možemo pomoći maloj Aniti.

 

Bio je ovo još jedan dokaz da je čovjek biće za drugoga. Biće koje ne dopušta da se onom drugom ugasi nada, nada koja otvara beskonačna vrata, vrata u novi život.