Ljubunčić, 8. rujna 2013.

 

Proslavljen patron župe - Mala Gospa

 

U nedjelju, 8. rujna 2013. proslavljen je blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, što je ujedno i patron župe Ljubunčić. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je karmelićanin, otac Dario Tokić. Istoga je dana, uvečer u 17 sati, proslavljena sv. misa za početak nove školske godine koju su animirali novaci Bosne Srebrene

 

U Ljubunčiću je na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije proslavljen patron župe. Za ovaj se dan livanjski puk pripremao hodočasteći na sv. mise trodnevnice koje su bile u 17 sati u župnoj crkvi, a predvodio ih je karmelićanin, otac Dario Tokić. Svečano misno slavlje na sam dan započelo je u 11 sati procesijom i pjesmom Hvaljen Isus Marijo kojom je vjerni puk pozdravio nebesku Majku Mariju. Zatim je župnik fra Ivan Lovrić pozdravio predvodnika misnog slavlja o. Darija kao i okupljene svećenike i vjernike iz župe i okolice.

 

U propovijedi se o. Dario osvrnuo na tekst iz evanđelja, a čitalo se rodoslovlje Isusovo. Naglasio je da se rođenje i veličina svakog pojedinca u punini ostvaruje i ima smisla tek kad se poveže s Isusom Kristom. Potrebno je biti povezan s Isusom i obuzet Božjom milošću, i tek tada će život imati smisla. Na svršetku svoga nagovora o. Dario je istaknuo da je najvažnija čovjekova duša i da Bog svakog poziva da otkrije što uistinu znači biti čovjek na sliku Božju.

 

Navečer u 17 sati proslavljena je misa za početak nove školske godine sa zazivom Duha Svetoga i blagoslovom đaka. I ovu je sv. misu predvodio o. Dario, dok su je novaci Bosne Srebrene animirali svirajući tamburice te ujedno tako promovirali duhovna zvanja. Na kraju mise, kao što je običaj od davnina u župi Ljubunčić, đaci su uzeli bombone koje su posvećene na misi da im nova školska godina bude slatka i uspješna.

Fra Stjepan Antolović