Gorica- Livno, 30. rujna 2013.

 

Proslava dana policije

 

U ponedjeljak 30. rujna 2013. u goričkoj crkvi je u 10.30 sati proslavljena sveta misa povodom dana policije. Na misnom slavlju sudjelovalo je stotinjak članova policije i vojske, a predvoditelj je bio fra Tvrtko Vrdoljak

 

U ponedjeljak 30. rujna 2013. godine policajci su proslavili svoj dan. Iako je na jučerašnjem datumu kalendarski obilježen policijski zaštitnik sveti Mihael, zbog nedjelje je ovo slavlje prebačeno na današnji dan.

 

 Sveta misa u samostanskoj crkvi na Gorici proslavljena je u 10.30 sati, a predvoditelj je bio fra Tvrtko Vrdoljak, samostanski vikar. U koncelebraciji je sudjelovao i fra Miroslav Ištuk, gvardijan goričkog samostana. U svojoj propovijedi fra Trvtko je govorio o miru u svijetu, kako je važno biti pošten i boriti se protiv zla. Oslonac mu je bio i sam zaštitnik, arkanđeo Mihael kojeg policija treba slijediti i u njemu prepoznati pravi primjer kršćanskog života. Misu su animirali novaci Bosne Srebrene. Na koncu svete mise gvardijan fra Miroslav Ištuk je zahvalio policiji i vojnicima na sudjelovanju i uputio im je čestitku u ime cijele samostanske zajednice. Nakon mise pozvao ih je na kratki obilazak goričkog muzeja, a nakon toga u gvardijanat na zakusku.

Fra Stjepan Antolović