Visoko, 27. studenog 2013.     

                                                      

Promocija albuma „Mir i dobro„

 

U srijedu je 27. studenog u „Domu sv. Ante“ franjevačkog sjemeništa u Visokom održana promocija novog albuma „Mir i dobro„ sjemenišnog benda Gloria. Ovaj je projekt djelo franjevačkih sjemeništaraca i postulanata koji su u suradnji s fra Danijelom Rajićem, duhovnim asistentom Frama-e i OFS-a godinu dana radili na izradi i kompletiranju cjelokupnog albuma

 

U Franjevačkom sjemeništu u Visokom održana je u srijedu 27. studenog promocija albuma „Mir i dobro“ sjemenišnog benda Gloria. Ovaj glazbeni projekt djelo je franjevačkih sjemeništaraca i postulanata koji su u suradnji s duhovnim asistentom Frame i OFS-a fra Danijelom Rajićem godinu dana radili na izradi i kompletiranju cjelokupnog albuma. Promocija je održana u domu sv. Ante s početkom u 20 sati. Voditelj je programa bio sjemeništarac - maturant Mislav Jozić, a sačinjavale su ga priče o nastanku prvog glazbenog sastava „Narcis“, te preimenovanje i povijesni razvoj benda Gloria. Ovaj album sastoji se od deset pjesama i molitve za duhovna zvanja pape Benedikta XVI.

 

Osim sjemeništaraca nastupali su novaci iz Livna, VIS Jukić (bogoslovi Franjevačke teologije u Sarajevu), pijanist Bartolomej Stanković i Josip Vukoja (Joco) koji je ujedno uradio i potpisao aranžman pjesama cijelog albuma. Poseban je gost na albumu Pero Galić, glavni vokal u grupi „Opća opasnost“ iz Županje, no on nije zbog opravdanih razloga mogao biti prisutan na promociji.

 

Program je završio u 21.30 sati, te je nakon programa bila zakuska u sjemenišnoj blagovaonici za sve sudionike. Bio je ovo lijep događaj koji će ostati zapamćen u povijesti Franjevačke klasične gimnazije.

 

Fra Stjepan Antolović