Gorica – Livno, 2. lipnja 2014.

 

Posjet novacima na Humac

 

U ponedjeljak, 2. lipnja, novaci Bosne Srebrene posjetili su novake Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije na Humcu. Ovom prigodom posjetili su i lapidarij, muzej i galeriju na Humcu

 

U ponedjeljak, 2. lipnja 2014. godine, novaci Bosne Srebrene s meštrom fra Markom Ešegovićem posjetili su novake Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije na Humcu. Na Humac su stigli u prijepodnevnim satima. Dobrodošlicu su im zaželjeli meštri fra Slavko Soldo i fra Ivan Landeka ml., kao i gvardijan fra Velimir Mandić. Zatim su se uputili u obilazak humačkih znamenitosti (lapidarij, muzej, knjižnica i galerija) kroz koje ih je proveo kustos muzeja fra Milan Jukić.

U podne su se kroz molitvu srednjeg časa i ručak družili s cijelom samostanskom zajednicom. Popodnevno su vrijeme proveli u rekreaciji odigravši nekoliko nogometnih utakmica, nakon kojih su se opet lijepo počastili domaćim specijalitetima te u večernjim satima pozdravili i uputili u Livno. Ovo je bio uzvratni posjet braći novacima hercegovačke provincije koji će zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

 

Fra Stjepan Lukašević