Brestovsko, 14. lipnja 2014.

 

Nastup novaka u Brestovskom

 

U subotu 14. lipnja novaci Bosne Srebrene zajedno s meštrom fra Markom Ešegovićem posjetili su župnu crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije u Brestovskom, kao i samostan sestara klarisa. Sutradan na nedjelju Presvetoga Trojstva novaci su animirli sveta misna slavlja.

 

U subotu 14. lipnja novaci Bosne Srebrene zajedno sa svojim meštrom fra Markom Ešegovićem posjetili su župnu crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije u Brestovskomu. Također su posjetili i samostan sestara klarisa. Stigli su u popodnevnim satima, gdje su ih s radošću dočekali župnik fra Damir Pavić, duhovnik sestara klarisa i župni vikar fra Gabrijel Tomić, te sestre franjevke Dragica Ljubos i Gracija Žabić. Istu večer novaci su s meštrom fra Markom sudjelovali na sv. misi i ponovnom primanju u zajednicu fra Ivice Radića. Ovom prigodom se, uz oca provincijala fra Lovru Gavrana koji je predvodio sv. misu i obred u kapelici sestara klarisa, okupilo više svećenik, časnih sestara, framaša i trećoredaca.

 

Sutradan, na nedjelju Presvetoga Trojstva novaci su u župnoj crkvi animirali misna slavlja pjevajući i svirajući na tamburicama, a predvoditelj i propovjednik bio je meštar fra Marko. Uz meštra na misnomu slavlju su koncelebrirali domaćini fra Damir i fra Gabrijel. Na koncu misnoga slavlja, župnik fra Damir se prije svega zahvalio dragomu Bogu. Potom je uputio i riječi pozdrava i zahvalnosti i drugima, a posebno srdačno je zahvalio novacima i njihovomu meštru, koji su uveličali sveto misno slavlje i zajedno s njima slavili Boga. Nakon svete mise novaci u obradovali župljane odsviravši im kolo ispred župne crkve.

                                                                                                                            Fra Ivan Perić