Gorica – Livno, 4. kolovoza 2013.

 

Mlada misa fra Brune Ćubele

 

„Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri!“ (Mk 9, 24)

 

U nedjelju 4. kolovoza u 11 sati u crkvi svetog Petra i Pavla, u samostanskoj crkvi na Gorici fra Bruno Ćubela proslavio je svoju mladu misu. Doista velika je radost za sve Livnjake, a posebno za fra Brunu i njegove najbliže. Svečani ručak i slavlje nastavilo se u

salonu „Bacchus 2“

 

U nedjelju 4. kolovoza 2013. godine fra Bruno Ćubela je proslavio svoju mladu misu u samostanskoj crkvi svetog Petra i Pavla na Gorici u Livnu. Mnoštvo vjernika se okupilo na ovom svečanom i uistinu posebnom događaju za cijeli livanjski kraj, a i za našu provinciju Bosnu Srebrenu. Ove godine to je treća mlada misa u livanjskom kraju. U kocelebraciji je sudjelovalo dvadeset svećenika, a među njima je bio prisutan i pomoćni biskup banjolučke biskupije fra Marko Semren. Na početku je fra Bruno u tišini primio roditeljski blagoslov, te je gvardijan Goričkog samostana fra Miroslav Ištuk pozdravio sve okupljene vjernike na ovom slavlju. Svećenički kum bio je fra Jure Papić, trenutno župnik u župi Čuklić. Propovjednik je bio fra Nikola Kozina, prošlogodišnji mladomisnik iz župe Vitez, gdje će fra Bruno imati prvu službu kapelana. U svojoj propovijedi fra Nikola je prekrasnim riječima ispripovjedio kako je život lijep i ima smisla kao kada cvijet otvara svoje latice i zrači posebnom ljepotom, kako boje mogu biti simboli života i stanja čovjekova duha. Premda u životu doživljavamo razne situacije, poput trenutaka kad smo sretni, tužni i žalosni, neraspoloženi, mi moramo znati da je Bog uvijek s nama, On je naša potpora i oslonac – kazao je fra Nikola. Posebno se osvrnuo na sreću svakog pojedinca i jednostavnim upitom „Jesam li ja sretan?“ sav puk je ostavio u neizvjesnosti. Svi su ljudi sretni i ne bi nikada netko volio biti nesretan. Fra Bruno je sretan i zahvalan Bogu što mu je dao milost da dočeka ovaj dan, premda je od malih nogu u crkvi bio prisutan svakoga dana. Ovim ugodnim riječima fra Nikola je završio svoju propovijed. Svečano misno slavlje uveličao je veliki zbor iz župe Svih Svetih u Livnu pod vodstvom sestre Julijane Djaković.

Nakon misnog slavlja gosti su se uputili u salon „Bacchus 2“ u Livnu na ručak i feštu. Fra Tvrtko Vrdoljak je vodio program pripovjedajući stare zgode i nezgode fratara i časnih sestara i po običaju najavljivao je određene govornike koji su fra Bruni i njegovoj obitelji uputili iskrene čestitke. Za glazbu su bili zaduženi članovi benda „Tradicija“, a zahvalu su pjesmom iskazali i članovi zbora te tamburaši – novaci. Program je završio u 16 sati i nakon toga nastavilo se feštati uz dobru glazbu i ugodnu atmosferu.

Fra Stjepan Antolović