Ljubunčić, 14. travnja 2014.

 

† Mijo Karaula

(1923 – 2014)

 

U subotu 12. travnja 2014. preminuo je Mijo Karaula, otac fra Marijana Karaule, vikara franjevačke provincije Bosne Srebrene. Mijo se rodio 19. 11. 1923. godine od roditelja Pere i Kate r. Šeremet, a bio je vjenčan s Janjom r. Ištuk koja je preminula 1998. godine. Mijo i Janja izrodili su šestero potomaka, tri sina i tri kćeri: fra Marijana, Ivu, Peru, Kaju, Miru i Ljubicu.

 

Pogrebni obredi bili su u ponedjeljak 14. travnja na mjesnom groblju u Ljubunčiću u 13 sati, a predvoditelj je bio provincijal franjevačke provincije Bosne Srebrene, fra Lovro Gavran. Provincijal je ovom prigodom izrazio sućut subratu fra Marijanu i ostalima ožalošćenima iz obitelji Karaula. Nakon pogreba u župnoj je crkvi proslavljena sv. misa zadušnica koju je predvodio banjolučki biskup, mons. dr. Franjo Komarica. I on je također izrazio sućut obitelji te je u propovijedi naglašavao prelazak u vječni život koji je pokojni Mijo zaslužio svojim djelovanjem na zemlji ostavivši brojno potomstvo nakon sebe, a među njima i svećenika, sina fra Marijana. Uz biskupa su koncelebrirali još dvadeset i tri svećenika i jedan đakon. Na koncu misnog slavlja fra Marijan je zahvalio svima koji su podržavali pokojnika u njegovoj teškoj bolesti.

 

Misno je slavlje animirao župni zbor iz Livna pod vodstvom sestre Julijane Djaković, predstojnice časnih sestara milosrdnica u Livnu.

 

Fra Stjepan Antolović