Podhum-Livno, 1. lipnja 2013.

 

 

Krizma u Podhumu

 

U subotu, 1. lipnja, 2013. održana je krizma u podhumskoj župi

 

Iako tmurno i kišovito vrijeme nije bilo naklonjeno svečanosti, ipak je ovome, velikome danu za krizmanike, prisustvovala dupkom puna crkva. Misu, s početkom u deset sati, predvodio je banjolučki biskup monsinjor dr. Franjo Komarica. Koncelebrirali su fra Kazimir Dolić, fra Tomislav Svetinović, fra Tvrtko Vrdoljak, fra Jure Papić i don Zlatko Matić.

 

Biskup je krizmanicima na početku mise uputio riječi ohrabrenja i savjetovao ih da slušaju Božji glas u sebi, a također je tom prigodom iznio par povijesnih zanimljivosti o podhumskoj župi. U propovijedi im je govorio o važnosti aktivnog i djelotvornog življenja kršćanstva kroz činjenje dobrih dijela, o dubokoj ukorijenjenosti u kršćanstvo kroz brojna pokoljenja predaka i brojnim opasnostima koje vrebaju ljudsku dušu. Osobito je naglasio važnost osobne zauzetosti krizmanika u obavljanu kršćanskih dužnosti.

 

Zatim je uslijedio i sam čin dijeljenja sakramenta svete krizme kojim su mladići i djevojake, njih šesdeset, postali punopravni članovi Crkve. Na koncu je župnik fra Kazimir Dolić preuzeo riječ i zahvalio se biskupu i brojnim vjernicima čijom je pomoću omogučeno dostojno slavljenje svete krizme. Na kraju mise biskup je osobito pohvalio župni zbor koji je uzveličao misu. Nakon mise uslijedio je zajedničko fotografiranje.