Čuklić – Livno, 7. travnja 2013.

 

Krštenje u Čukliću

 

U nedjelju 7. travnja ove godine obitelj Zdenka i Kristine Poljarić iz župe Čuklić dala je krstiti svoje dijete, a budući da je to već peto dijete ove obitelji, krstio ga je pomoćni banjolučki biskup dr. fra Marko Semren

 

Na nedjeljnjoj jutarnjoj misi u 9.00 sati u župnoj crkvi župe Čuklić obavljen je obred krštenja. Mladi roditelji Zdenko i Kristina Poljarić iz Čuklića krstili su svoje peto dijete, malu djevojčicu Anu, te su tako posvjedočili o veličini i važnosti obiteljske zajednice. Kumstvo maloj Ani prihvatila je gđa. Mirjana Šarić, rođ. Poljarić. Obred krštenja i misu predvodio je pomoćni banjolučki biskup dr. fra Marko Semren. Uz njega su koncelebrirali župnik iz Čuklića fra Jure Papić, kapelan fra Pero Oršolić, a novaci s Gorice pomogli su pri ministriranju. Biskup je u svome nagovoru izrazio svoju radost jer je ovaj događaj pridonio mjesnoj, ali i univerzalnoj Crkvi. Pozvao je sve vjernike da ne bježe od života i životnog izvora, Isusa Krista, koji nam ovih dana progovara svojim uskrsnućem. Treba prihvatiti život i tako omogućiti obogaćenje ovome svijetu rađanjem još jednoga jedinstvenoga mišljenja, stava, odnosa, događaja, čovjeka. Na koncu mise roditeljima male Ane uslijedile su čestitke fratara i puka ove župe.


Krštenje petoga djeteta u obitelji u današnjem svijetu, nažalost, nije česta slika, ali ne i nemoguća, kako je posvjedočio današnji događaj. Potrebno je vratiti svijest o važnosti obitelji, zajedništvu gdje čovjek čini prve korake zagledan u ljubav onih najbližih oko sebe.