Gorica – Livno, 1. prosinca 2013.

 

Božićni sajam – Humanitarna akcija

 

U nedjelju 1. prosinca ove godine, na prvu nedjelju došašća, novaci Bosne Srebrene su organizirali mali Božićni sajam, a sav prikupljeni poslat će ugroženima na Filipine

 

Zbog tajfuna koji je nedavno poharao Filipine, opustošio zemlju i unesrećio ljude, novaci Bosne Srebrene su se primili posla i dali doprinos u obnovi ove zemlje. Sajam je bio najavljen na nedjelju - Krista Kralja u samostanskoj crkvi na Gorici, a od tada također preko radiopostaje Livno svakodnevno su slušatelji bili informirani o novačkoj akciji.

 

Za sajam su se novaci intenzivno pripremali kroz posljednjih mjesec dana izrađujući razne božićne ukrase, adventske vijence, jaslice, čestitke i razne figurice. Svi radovi su bili izloženi na dva stola pri dnu crkve, gdje su vjernici mogli kupovati ukrase i ostavljati svoje priloge nakon jutarnje sv. mise u 7 i pučke sv. mise u 10 sati.

 

Odaziv je vjernika bio veoma pozitivan i srdačan. Od njihovih priloga prikupljeno je 2.017,70 KM, 270 HRK i 5 eura. Svoju iznenađenost i zadovoljstvo spremnošću vjernika da pomognu ugroženima novaci nimalo nisu krili. Ovom prigodom zahvaljuju samostanskoj zajednici na susretljivosti, radiopostaji Livno na reklamiranju i svim vjernicima na darežljivosti.

 

 

Fra Josip Adrić