Gorica – Livno, 29. prosinca 2013.

 

Božićni koncert livanjskih župa

 

U nedjelju je 29. prosinca održan tradicionalni božićni koncert livanjskih župa u samostanskoj crkvi na Gorici s početkom u 19 sati. Ukupno je nastupilo osam zborova a program je vodila gospođa Silvija Brčić

 

U nedjelju 29. prosinca i ove godine održan je tradicionalni božićni koncert u goričkoj crkvi s početkom u 19 sati na kojem su nastupili zborovi livanjskih župa. Program je vodila gospođa Silvija Brčić uz pomoć dvojice novaka, fra Stjepana Antolovića i fra Ivana Perića koji su čitali recitale između najavljivanja nastupa. Na početku je u duhu Božića uputila riječi dobrodošlice i najavila gorički zbor čiji su članovi kao domaćini započeli s koncertom.

 

Ukupno je nastupilo osam zborova: Gorica, Ljubunčić, Vidoši, Livno (dječji zbor), Bila, Livno (dvoglasni ženski zbor), Novaci Bosne Srebrene (s njima su nastupili članovi dječjeg zbora s Gorice) i Livno (mješoviti zbor). U sredini programa nastupila je Antonija Perković, orguljašica – studentica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu sa svojom točkom pod nazivom „Intermezzo (Theodor Duboisa – Alleluia)“.

 

Gorička crkva bila je ispunjena mnoštvom svijeta koji je uživao slušajući najljepše božićne melodije. Božićni koncert odraz je radosti koja živi u ljudskim srcima i ljubavi koju upućuju Kristu Spasitelju. Najljepši zvuci božićnih pjesama probudili su one osjećaje koje baš često svaki čovjek i ne izražava, oči su napunili suzama radosnicama jer je svijetu došao Spas. Cilj ovog koncerta jest druženje, slavljenje Boga i širenje radosti koja živi u ljudima.

 

Na koncu programa gorički je gvardijan fra Miroslav Ištuk pozdravio goste i sve zborove kao i njihove voditelje, te srdačno zahvalio na veličanstvenom koncertu kao i za uveličavanje misnih slavlja i truda koji ulažu pored svih svakodnevnih obveza.

 

 

Fra Stjepan Antolović