Bila, 12. siječnja 2013.

 

 

Življenje pred Bogom živim


Predstavljanje nove knjige pomoćnog banjolučkog biskupa dr. fra Marka Semrena pod naslovom „Življenje pred Bogom živim“ održano je u župnoj crkvi sv. Franje u Biloj kod Livna

 

U subotu, 12. siječnja 2013., održano je predstavljanje knjige pomoćnog banjolučkog biskupa dr. fra Marka Semrena pod nazivom Življenje pred Bogom živim. Događaj je upriličen u župnoj crkvi u Biloj, s početkom u 17 sati. Knjiga, s podnaslovom Meditacije nad spisima sv. Franje Asiškog nastala je u vrijeme dok je fra Marko bio duhovnik bogoslova na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Posvećena je fra Danijelu Krželju i fra Jakovu Kuprešaninu, preminulim biljanskim fratrima. Predstavljači su bili fra Josip Jozić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu i sestra Kata Karadža, zamjenica provincijalke Školskih sestara franjevki iz Sarajeva. Nakon službenog dijela gostima se obratio fra Marijan Karaula, koji se osvrnuo na 30-godišnjicu mjesečnika Svjetlo riječi koja će biti proslavljena ovog proljeća, a Svjetlo riječi je i izdavač ove knjige. Na koncu je sam autor fra Marko uputio riječi zahvale.


Događaj su upotpunili novački tamburaški sastav, zbor župe Bila te KUD Tribanj. Na koncu je biljanski župnik fra Stipe Raštegorac pozvao sve prisutne na zakusku.