Livno, 24. lipnja 2012.

 

Proslava svetoga Ivana Krstitelja


Na temeljima starog samostana kod bolnice

liturgijsko slavlje predvodio je

fra Mario Knezović, župni vikar iz Posušja

 

I ove se godine, na dan proslave sv. Ivana Krstitelja, na temeljima starog samostana kod livanjske bolnice okupio velik broj vjernika. Misna slavlja u 7, 11 i 18 sati predvodio je fra Mario Knezović, župni vikar iz Posušja, uz kojega su koncelebrirali svećenici livanjskog kraja. Fra Mario je pozvao puk na nasljedovanje Ivana Krstitelja u njegovoj hrabrosti da položi život za Istinu. Istaknuo je također i njegovu poniznost i malenost. U onome trenutku, kada se mogao proglasiti Mesijom, priznao je da on nije Mesija, te da mu nije dostojan ni obuće odriješiti. Propovjednik je prikazao sv. Ivana i kao čovjeka koji je vikao protiv zla i upozoravao ljude na njihov život. U sklopu toga osvrnuo se i na današnje globalno stanje te pozvao svakoga pojedinca da bude zabrinut za popravak svijeta, ali tako da krene popravljati samoga sebe.

 

Na večernjoj misi fra Mario se osvrnuo na odgajanje djece, te je potaknuo roditelje da posvete više pažnje moralnom i religioznom odgoju, dok ono materijalno nikako ne može biti u prvome planu. Djeci prvenstveno treba pokazati prave vrijednosti te im roditelji trebaju biti prvi svećenik i časna sestra, prvi učitelj učiteljica. To je zapravo pravi i najveći dar koji možemo dati djeci koja su Božji dar.

 

Misna slavlja uljepšao je livanjski župni zbor, a župnik je nakon večernje mise zahvalio i drugima koji su na bio koji način sudjelovali u organizaciji ovoga misnoga slavlja te vjernicima na sudjelovanju.