Gorica - Livno, 28. listopada 2012.


 Prošlogodišnji novaci u posjeti novima

 

U nedjelju 28. listopada ove godine, novake na Gorici posjetili su prošlogodišnji novaci, koji su sada studenti I. godine Franjevačke teologije u Sarajevu

 

Susret je započeo već ujutro, doručkom i ugodnim razgovorima o novostima koje su posebno obilježile novu akademsku godinu. Nakon blagovaonice pošlo je se u crkvu na euharistiju, koju su gosti uljepšali svojim sviranjem zborskih pjesama. Puk koji je bio na misi prepoznao ih je, što znači da su bili postojani za vrijeme svoga novicijata. Nakon mise sudjelovali su zajedno s novacima na molitvi srednjega časa. Poslijepodne, nakon ručka gosti i novaci odlučili su zaigrati nogomet, i to unatoč mokrom terenu i kiši. Na kraju su svladane obje momčadi od strane umora pa su se povukle u toplu novicijatsku razgovornicu. Ondje se nastavilo druženje i prisjećanje na zajedničke trenutke koji sežu još u vrijeme zajedničkog života u visočkom sjemeništu. Sjemenište je uvijek neiscrpan izvor sjećanja.


Na koncu je uslijedila marenda. Kava i kolači nekako uvijek nagovješćuju odlazak. Tako je završen ovaj mali susret. Novake je podsjetio da ima još puta, a život valjda i jest vječiti put do susretā.