Gorica - Livno, 8. srpnja 2012.

 

 

Oblačenje novaka

 

Devetorica mladića obukli su franjevački habit i započeli godinu novicijata

 

Po starom običaju, na drugu nedjelju u srpnju, provincijal Bosne Srebrene mnogopoštovani fra Lovro Gavran primio je u novicijat devetoricu mladića. Ove godine za organizaciju oblačenja pobrinuo se gučogorski gvardijan fra Zoran Livančić. Pod svečanom svetom misom, koju je predvodio provincijal fra Lovro, franjevački habit obukli su: fra Darko Trbara (Novi Travnik), fra Nikola Neimarević (Guča Gora), fra Vinćenc Kajtazi (Posušje), fra Josip Kapetanović (Banbrdo/Lepenica), fra Robert Rašo (Kiseljak), fra Franjo Baraban (Rumboci), fra Nikola Pejčin (Jajce), fra Tomislav Miloloža (Podhum) i fra Denis Jurić (Vitez).

 

U propovijedi je provincijal istaknuo važnost suočavanja s poteškoćama, osvrnuvši se na tekst o poslanju proroka Ezekiela. Također je naglasio Isusove riječi da je najteže biti prorok u svome kraju. Novacima je zaželio mir i ustrajnost te da uspješno završe godinu novicijata, koja je ujedno i godina kušnje.

 

Poslije svete mise i obreda oblačenja u klaustru gučogorskog samostana priređen je svečani ručak nakon kojeg su novaci s meštrom fra Markom Ešegovićem krenuli prema Livnu, u kuću novicijata.