Ljubunčić, 29. travnja 2012.

 

Novi nasljedovati svetoga Franje


Obred primanja i obećanja u franjevačku mladež župe Ljubunčić predvodio je provincijski asistent Frame Bosne Srebrene fra Mato Topić

 

U nedjelju, 29. travnja 2012. godine, u župnoj crkvi rođenja BDM u Ljubunčiću slavljena je sveta misa pod kojom je obavljen obred primanja obećanja i obnavljanja zavjeta mladih ljubunske Frame. Misno slavlje predvodio je fra Mato Topić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, uz koncelebraciju fra Zvonka Zečevića, duhovnog asistenta Frame Ljubunčić i fra Ivana Lovrića, ljubunskog župnika koji je na početku misnog slavlja svima zaželio dobrodošlicu. U svojoj propovijedi fra Mato je istaknuo da framaši trebaju biti budni u životu, ne bojati se budućnosti, te formirati se kao dobri studenti, a sutra i radnici. Framaši su ti koji bi trebali biti stupovi Crkve u današnjem vremenu kao sveti Franjo u svom.

 

Nakon propovijedi slijedio je blagoslov lančića s franjevačkim znakom - križem tau. Zatim su jedanaset novih framaša pristupili pred oltar kako bi im fra Mato taj znak stavio oko vrata čime i na vidljiv način postaju članovi Frame, dok su istovremeno drugih jedanaest framaša obnovili svoje zavjete.

 

Poslije svečanog slavlja framaši i njihovi gosti okupili su se u župnoj dvorani kako bi uz slasnu hranu i piće zahvalili svima koji su ih podržavali na ovome putu. U međuvremenu je predsjednica ljubunske Frame Ružica Vujeva podijelila gostima lančić tau, spomen-sličice i male pjesmaricu za uspomenu na ovaj svečani dan.