Vidoši, 29. srpnja 2012.

 

   Mlada misa don Ante Vidovića  

 

 

Nedjelja, lijep i osunčan ljetni dan, bio je uistinu i duhovni dan za livanjski kraj. Naime u župi Bezgrešnog začeća BDM u Vidošima svoju mladu misu proslavio je don Ante Vidović

 

 

Nedjelju, 29. srpnja 2012. godine –lijep i osunčan ljetni dan – bio je uistinu i duhovni dan za livanjski kraj. Naime u župi Bezgrešnog začeća BDM u Vidošima svoju mladu misu slavio je don Ante Vidović. Don Ante Vidović, iz župe Vidoši, sin je Marijana i Janje rođene Mamić, rođen 1984. u Livnu. Član je Banjolučke biskupije. Za svećenika ga je zaredio biskup dr. Franjo Komarica, 29. lipnja ove godine, u banjalučkoj katedrali.

 

Ovo njegovo mladomisničko slavlje posebno je uzveličao propovjednik pomoćni banjolučki biskup dr. fra Marko Semren koji je u svojoj propovjedi rekao da je ovo važan dan za obitelj Vidović, livanjski kraj, ali i banjolučku biskupiju. Za don Antu je kazao da je prvi svećenik vidoške župe koji je rekao mladu misu nakon 1990. godine. Naglasio je da je on kao mladomisnik potreban i važan Crkvi, ali da je i Crkva važna i potrebna njemu. Također se osvrnuo na mladomisnikov moto: „Ti si, Gospodine baština moja!“, te rekao da tako to u svećenikovom životu uistinu treba biti, a i ostati.

 

Mladomisnikovi kumovi, svećenik fra Ćiro Lovrić i civil gospodin Darko Marelja, su obećali da će ga pratiti u njegovom svećeničkom radu i životu, a i u molitvi. Naglasili su da su uvijek tu kad ih god zatreba. Njemu dragi gosti također na mladoj misi su bili njegovi kolege mladomisnici, don Miodrag Brkan, don Josip Budimir, don Goran Kosić, don Ivan Rako te don Aleksandar Pavlović. Pored njih na sv. misi je koncelebriralo tridesetak svećenika livanjskog kraja i šire.

 

Nakon svete mise nastavilo se slavlje i ručak u restoranu u Lištanima na kojemu je bio i banjolučki biskup dr. Franjo Komarica. Priznao je da nije smogao snage da ne dođe, kad je već boravio u ovoj župi, a da mu ne zaželi sreću i blagoslov u njegovom svećeničkom životu.