Gorica-Livno, 6. listopada 2012.


 

 Ministranti na svom zasluženom izletu

 

Na ugodni jesenski dan 6. listopada ove godine ministranti s Gorice započeli su svoj izlet u prirodi i međusobnom druženju

 

Nakon što su na širokom Livanjskom polju našli svoj mali kutak uz rijeku Žabljak, mladi ministranti su se počeli opuštati uz svoje igre i druženje. Bijaše tu i hrane slatke, a i one s roštilja i svega što bi odmorilo i ugodilo ovim mladim službenicima oltara. Bilo ih je okupljeno oko 40, a s njima su plandovali gvardijan fra Miroslav Ištuk, koji se brine za ove mlade službenike i koji je sve ovo organizirao, te novaci sa svojim meštrom. Igralo se tu svakojakih igara, poznatih i tek osmišljenih, aktivnih i manje aktivnih. Atraktivan je bio mali turnir u nogometu u kojem se igralo i rukama i nogama, čime je tko već stigao. Bio je to lijep trenutak da se pokaže da je čovjek homo ludens.


Oko 16.00 društvo se počelo razilaziti i pospremati stvari, a sutradan se valja opet okupiti oko oltara Gospodnjeg. A Isus dozva k sebi djecu i reče: «Pustite djecu, neka dolaze k meni, i ne branite im; jer takvih je Božje kraljevstvo». (Luka 18, 17)