Gorica – Livno, 28. travnja 2012.


Klara – svjetlo Božje


Jednodnevni susret mladih


U subotu, 28. travnja 2012. godine, u samostanu Krista Kralja na Gorici u Livnu okupio se veći broj mladih povodom sedamdeste obljetnice osnutka Bosansko-hrvatske provincije Školskih sestara franjevki. Program je započeo u 9.40 sati molitvom u samostanskoj dvorani nakon koje je s. Kata Karadža održala predavanje na temu „Franjo i Klara – prijatelji čovjeka, svijeta i Boga“. U svom izlaganju je s. Kata pobliže objasnila odnos između sv. Franje i sv. Klare i njihov odnos prema svijetu. Zatim su se mladi podijelili po skupinama, a svaka je skupina dobila pitanja o kojima će raspravljati i zajedničkim snagama doći do pravih odgovora.

 

U 12 sati u samostanskoj crkvi na Gorici slavljena je sv. misa. Svetu misu je predslavio meštar novaka fra Marko Ešegović u koncelebraciji sa samostanskim vikarom i ekonomom fra Miroslavom Ištukom. Svečanosti slavlja doprinos su dali i novaci svojim sviranjem i pjevanjem. Nakon sv. mise upriličeno je zajedničko fotografiranje.

 

Kruna ovog susreta bio je scenski prikaz života sv. Klare Asiške u dvorani narodnog sveučilišta u gradu. Izvedbu su uprizorile članice Družbe Školskih sestara franjevki, novakinje, postulantice i sestre juniorke.