Livno, 27. rujna 2012.

 

Izložba skulptura akademskog kipara Ilije Skočibušića

 

Povodom dana općine Livno, 27. rujna 2012., u franjevačkoj galeriji na Gorici Livnu izloženi su radovi mladog akademskog kipara Ilije Skočibušića 

 

Povodom dana općine Livno, 27. rujna 2012., u Franjevačkom muzeju i galeriji na Gorici u Livnu predstavljeni su radovi akademskog kipara Ilije Skočibušića. Uz nazočnog umjetnika prisutni su bili i načelnik Luka Čelan, predsjednik općinskog vijeća Nijaz Golub, akademski slikar i magistar sakralnog slikarstva Svetislav Cvetković, kao i brojni ljubitelji ove vrste umjetnosti.

 

Najprije je ravnatelj Muzeja i Galeriji, gospodin Josip Gelo, rekao nešto o mladom umjetniku. Naime, Ilija Skočibušić je pripadnik mlađe generacije kipara školovanih na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Autor je više djela u sakralnim prostorima.

 

Nakon predstavljanja mladog umjetnika, posjetiteljima izložbe obratio se akademski slikar i magistar sakralnog slikarstva Svetislav Cvetković. On je naglasio da je glavna snaga umjetnikova izražaja sposobnost da se transformira i pronađe način da se u bilo kojem materijalu izrazi do maksimuma, onoliko koliko mu dopušta njegov zavidni talent. Također, Svetislav je izrazio zadovoljstvo što je galerija otvorila vrata ovom mladom umjetniku.

 

Zatim se obratio Ilija Skočibušić. On je izrazio zahvalnost svima koji su pomogli u postavljanju i ostvarenju ove izložbe, a među njima su svakako i učenici glazbene škole „Franjo Serafin Vilhar“ iz Livna koji su između pojedinih obraćanja izvodili glazbene točke.

 

Izložbu je otvorio načelnik Luka Čelan uz zahvalnost svima na uloženom trudu.