Gorica, 24. rujna 2012.

 

Izložba na Gorici

U ponedjeljak 24. rujna 2012. u prostorima Franjevačkog muzeja i galerije Gorica - Livno, povodom dana općine Livno, otvorena je izložba fotografija Jasmina Fazlagića i o. Zvonka Martića na temu: „Voda u tradicijskoj kulturi BiH“

Povodom dana općine Livno, 24. rujna 2012. godine, u prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije na Gorici u Livnu otvorena je izložba pod nazivom “Voda u tradicijskoj kulturi Bosne i Hercegovine“. U uvodnoj riječi ravnatelj muzeja i galerije gospodin Josip Gelo pozdravio je prisutne te ukazao na nekoliko značajki same izložbe. Jedan od autora izložbe je karmelićanin o. Zvonko Martić koji je u svom izlaganju naglasio važnost očuvanja prirodne baštine naše zemlje, a napose vode. Autor nas upućuje na razmišljanje o vodi i njenom značenju za ljudski život. Ona u životima ljudi ima veliku ulogu i često su uz nju vezane mnoge priče i legende, ali i religijske simbolike.


Cijelo je otvaranje izložbe bilo popraćeno nastupom ženske skupine KUD-a „Kamešnica“. Sama izložba znak je velike želje za pokazivanjem ljepota naših krajeva. Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Livna gospodin Luka Čelan i predsjednik gradskog vijeća gospodin Nijaz Golub, te građani Livna zajedno s fratrima i novacima samostana na Gorici.


Dani Općine Livno obilježavat će se kroz nekoliko slijedećih dana kroz razne kulturne i druge manifestacije.