Gorica, 26.-31. kolovoza 2012.

 

Duhovne vježbe u goričkom samostanu

 

U nedjelju 26. kolovoza ove godine svećenici i novaci iz goričkog samostana započeli su duhovne vježbe koje je predvodio fra Anđeko Domazet profesor fundamentale teologije na katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Duhovne vježbe trajale su do petka, 31. kolovoza.

 

 

Na nedjeljnoj povečernoj molitvi, nakon što se zapjevao himan Duhu Svetomu, počele su duhovne vježbe u obliku predavanja koja je imao prof. fra Anđelko Domazet. Govorio je o samostanskome životu kroz prizmu sedam glavnih grijeha te je uspio, povezujući psihologiju i duhovnost, otvoriti dublje shvaćanje i uviđanje pogrešnih postupaka i trenutaka, koji prate na koncu sve ljude.

 

Sve zajednice na svijetu, pa tako i franjevačku, čine pojedinci pa stoga oni uvijek trebaju preispitivati sebe same i to u očima drugih i Boga. Tako će mijenjajući sebe na bolje mijenjati i svoju okolinu, pa na koncu i druge pored sebe. Krist je kritizirao one koji nisu bili ni vrući ni hladni, one mlake, stoga se ne smijemo uljuljati u rutinu i mlakost isprazne ugode, nego uvijek budni za život. Ukratko bismo mogli kazati kako ponovno moramo postati pronositelji Radosne vijesti, radosni pronositelji. Ove duhovne vježbe i fra Anđelko pomogli su i podsjetili na to.

 

Vježbe su završile u petak, 31. kolovoza, misom gdje se fra Anđelko zahvalio na ukazanom povjerenju i zajedništvu. Potom se zapjevala hvala Bogu, Tebe Boga hvalimo…