Livno, 26. studenoga 2011.

 

Zavjetovanje članova FSR-a


Pet sestara područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda „Sv. Leopold Bogdan Mandić“ primile su i produljile zavjete

 

U subotu, 26. studenoga 2011. godine, na večernjoj svetoj misi u župnoj crkvi Svih svetih u Livnu, pet sestara područnog bratstva FSR-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“: Anđa Jukić, Jelica Mihaljević, Kata Vidović, Danica Inić i Anđelka Lauš, primile su i produljile zavjete. Svetu misu predslavio je fra Mato Topić, provincijski asistent Franjevačkog svjetovnog reda i definitor provincije Uzvišenja Svetog Križa – Bosne Srebrene uz koncelebraciju livanjskog župnika fra Marka Jukića, duhovnog asistenta područnog bratstva FSR-a i dvojice livanjskih župnih vikara fra Mije Šumana i fra Josipa Jukića.

 

Na početku svete mise fra Mato je pozdravio prisutne članova područnog bratstva, posebno sestre koje su se pripremile za primanje zavjeta, župnika i župne vikare te članove glazbene sekcije livanjske frame koji su sviranjem i pjevanjem uzveličali svetu misu. U propovijedi je fra Mato nastojao potaknuti sestre trećoredice na izvorno nasljedovanje sv. Franje. Također je istaknuo kako trebaju činiti djela milosrđa koja su najpotrebnija jer će na kraju svijeta Bog suditi prema njima.

 

Nakon propovijedi sestre su zajedno molile da budu primljene u Red te da im se podijele i produlje zavjeti evanđeoskog života na godinu dana. Njihove zavjete i obećanja primila je predsjednica područnog bratstva Vesna Konta, a potvrdio ih je fra Mato koji je ujedno zavjetovanim sestrama podijelio blagoslovljene krunice kao vanjski znak zavjetovanja. Pošto je pročitana molitva vjernika u prinosu darova sestre su prinijele kruh, vino i vodu te Bibliju i Pravilo i Konstitucije.

 

Vjernicima se obratila u ime predsjednika bosanskog bratstva FSR-a „Kraljica Katarina“ brata Ivana Šekelje, ministrica područnog bratstva sestra Mirjana Šarić, koja je čestitala zavjetovanim sestrama, zahvalila župniku i fra Mati te pozvala vjernike da se pridruže područnom bratstvu. Nakon njenog obraćanja fra Mato je predsjednici sestri Vesni Konti predao pečat bratstva. I fra Mato je iskoristio ovu prigodu i pozvao vjernike da se pridruže bratstvu, a posebno mlade da se uključe u framu. Poslije svete mise svećenici, članovi bratstva i framaši proslavili su ovaj događaj na zakusci u prostorijama župnog pastoralnog centra.