PASIONSKA IGRA U TRI ČINA

 

Muka Gospodina našega Isusa Krista

 

Dan uoči Cvjetnice u goričkoj crkvi izvedena predstava koja prikazuje Isusovu muku redatelja Ante Šutre

 

Želeći ljudima što bolje i vjernije prikazati Isusovu muku i smrt skupina glumaca amatera iz Knina, na čelu s fra Ivanom Lukačem, za ovo uskrsno vrijeme pripremili su dramski komad u kojem se kako i naslov kaže – Muka Gospodina našega Isusa Krista – pokazuju posljednji dani Isusovog života. Redatelj ove pasionske igre u tri čina je Ante Šutra, a urađena je prema komadu kojeg su nekada svake godine za Uskrs izvodili mladi bogoslovi.

 

Uz nekoliko izvedbi po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, 16. travnja 2011., dan prije Cvjetnice, ovaj komad je izveden u samostanskoj crkvi svetog Petra i Pavla na Gorici u Livnu pred više stotina gledatelja. U nešto više od sat vremena, koliko traje ova predstava, prikazani su najvažniji dijelovi radnje: Posljednja večera, Kristova muka u Getsemaniju i njegovo hvatanje, Judina grižnja savjesti i očajanje, Petrovo zatajivanje i kajanje, Suđenje pred židovskim svećeničkim vijećem Anom i Kajfom, Suđenje pred Pilatom te Razapinjanje. Nakon izvedbe predstave nazočnima se obratio redatelj zahvalivši fratrima na lijepom dočeku i ugošćivanju. Redatelj, kao ni ostali glumci, nisu skrivali osjećaje da do sada imaju najbolju publiku. Poslije redateljevih riječi gvardijan fra Anđelko Barun glumcima je čestitao i zahvalio na izvedbi. Nakon svega za glumce je upriličena prigodna zakuska i druženje s fratrima i novacima u samostanskim prostorijama.

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.