Mjesečna rekolekcija

 

i susret ramskih i livanjskih fratara

 

Dana 8. lipnja 2011. godine u samostanu Uznesenja BDM na Šćitu u Rami održan je susret fratara livanjskog i ramskog samostanskog područja na kojem je sudjelovalo dvadesetak fratara iz oba samostanska područja te novaci Bosne Srebrene s meštrom fra Markom Ešegovićem.

 

Nakon lijepog dočeka gvardijana fra Tomislava Brkovića i kratkog druženja slijedilo je predavanje, kojeg je ovaj put pripremio fra Josip Jozić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Prigodno predavanje, na početku kojeg je gvardijan pozdravio nazočne i poželio im ugodan boravak u Rami, bilo je na temu franjevačkog siromaštva i poimanja siromaštva kod sv. Franje i danas.

 

Sv. misa je proslavljena u jedanaest sati u samostanskoj kapelici. Predvodio ju je gorički gvardijan fra Anđelko Barun, dok su novaci pjevanjem i čitanjem uzveličali misno slavlje. U propovijedi gvardijan je govorio o Franjinom poimanju svijeta.

 

Nakon misnog slavlja i ovih dvaju prigodnih razmišljanja o franjevačkim temama druženje je nastavljeno uz pjesmu, obilazak muzeja i šetnju.