MJESEČNA REKOLEKCIJA

 

Trebali bismo pronaći vlastiti način slavljenja Boga

 

U goričkom samostanu održana ožujska rekolekcija. Predavač fra Josip Ikić

 

U samostanu Gorica u Livnu 2. ožujka 2011. godine održana je duhovna obnova za mjesec ožujak. Predavanje u devet sati imao je profesor engleskog jezika u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji i gvardijan visočkog samostana fra Josip Ikić. U predavanju, što ga je sastavio po knjigama Ricka Warena „Svrhovit život“ i Thomasa Garya „Sacred Pathways“, govorio je o putovima kojim se može doći do Boga i slaviti ga te o vrstama ljudi koji Boga doživljavaju i slave na svoje vlastite načine. Tako prema knjizi Thomasa Garya postoje: naturalisti, senzitivisti, tradicionalisti, asketici, aktivisti, brižnici, entuzijasti, kontemplativci i intelektualci. Ono što je htio naglasiti predavanjem jest da uvijek moramo imati razumijevanja za druge, da uvijek budemo svjesni da nismo svi isti te tako se ne možemo svi Bogu približiti na isti način. Isto tako trebali bismo otkriti koji smo mi od ovih vrsta i tako izgraditi vlastiti način na koji ćemo što bolje i intenzivnije proslavljati Boga.

Nakon okrjepe u blagovaonici u jedanaest sati je proslavljena sv. misa u samostanskoj crkvi, koju je predvodio fra Josip, čime je završena ožujska duhovna obnova.

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.