Podmilačje – Jajce, 27. prosinca 2011.

 

Proslavljen sveti Ivan apostol


Novaci su nastupili na svečanoj svetoj misi

 

U utorak, 27. prosinca 2011. godine meštar fra Marko Ešegović i novaci krenuli su u Podmilačje odazvavši se na poziv župnika fra Zorana Mandića. Nakon dva sata putovanja, prateći tok Vrbasa stigli su na odredište. Novaci su nastupili na svetoj misi sviranjem, pjevanjem i čitanjem misnih čitanja. Svetu misu predslavio je meštar fra Marko, a u koncelebraciji su bili župnik fra Zoran Mandić, jajački gvardijan fra Niko Petonjić, župni vikar fra Vinko Jelušić i đakon fra Željko Nikolić. Unatoč hladnoći pred vanjskim oltarom u Podmilačju okupilo se oko dvije tisuće vjernika.

 

Poslije svete mise župnik je zahvalio meštru i novacima na dolasku i nastupu te pozvao vjernike da i nakon svete mise ostanu u dvorištu i uz šargiju, kolo, bećarac i rakiju nastave druženje. Poslije ugodnog jednosatnog druženja župnik je pozvao svećenike meštra i novake na svečani ručak nakon kojeg su do kasno poslijepodne nastavili druženje i razgovor.

 

Nakon ugodnog i zanimljivog boravka u Podmilačju, u svetištu svetog Ive Krstitelja koje je još uvijek u izgradnji, meštar i novaci su se pozdravili s podmilačkim fratrima, fra Zoranom i fra Vinkom, zahvalili im na gostoprimstvu, te krenuli natrag u Livno obogaćeni jednim vrijednim novim iskustvom.