Gorica – Livno, 16. listopada 2011.

 

Posjet bivših novaka


Novake na Gorici posjetili su njihovi prethodnici

 

U nedjelju, 16. listopada 2011. godine novaci na Gorici ugostili su svoje prethodnike, bivše novake koji su koncem rujna ove godine upisali teološko-filozofski studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Njih osmorica „novopečenih“ bogoslova (fra Goran Barešić, fra Petar Ramljak, fra Emanuel Josić, fra Matija Miletić, fra Jure Šekerija, fra Andrija Arežina, fra Darijo Džigumović i fra Želimir Gogić) stigli su na Goricu ujutro oko 9.00 sati. U 10.00 sati slavljena je sveta misa koju je predslavio gorički gvardijan fra Anđelko Barun i koju su svečanijom učinili bogoslovi svojim pjevanjem i sviranjem.

 

Nakon ručka slijedio je sportsko-rekreativni dio susreta te su novaci i bogoslovi nastavili druženje na igralištu odmjeravajući snage u nogometu.

 

Kruna i najviše očekivani dio susreta bio je roštilj u 16.00 sati. Na roštilju su se novacima i bogoslovima pridružili ostali fratri, časne sestre i kandidatice. Roštilj je ujedno bio i zadnja točka susreta pa su se bogoslovi, nakon što su se „dobro najeli“, pozdravili sa samostanskom zajednicom i novacima i krenuli natrag u Sarajevo.