OTVORENA IZLOŽBA

 

Arheološka istraživanja u Hrvatskoj i BiH

 

U FMGG-u u Livno otvorena arheološka izložba koju će posjetitelji moći pogledati do polovice svibnja ove godine

 

10. ožujka 2011. godine u prostorijama „Franjevačkog muzeja i galerije Gorica-Livno“ upriličeno je otvorenje izložbe pod nazivom „Arheološka istraživanja u Hrvatskoj i BiH“. Na početku otvorenja maestro Jozo Bajalo odsvirao je skladbu Franje Dugana „Tri skladbe za orgulje u C-duru, a-molu i G-duru“. Nakon Duganove skladbe prisutnima je dobrodošlicu zaželio ravnatelj muzeja Josip Gelo. Iskrenu dobrodošlicu u grad Livno i Muzej uputio je gospodičnoj Jacqueline Balen, jednoj od autorica izložbe te gospodinu Anti Rendiću Miočeviću, ravnatelju Arheološkog muzeja u Zagrebu, i njegovim kustosima. Pozdrave je uputio i franjevcima i sestrama s Gorice na čelu s gvardijanom fra Anđelkom Barunom i fra Bonom Vrdoljakom te predstavnicima medija, koji radio i tv prilozima daju svoj doprinos u promicanju kulturne baštine livanjskoga kraja.

 

Poslije toplih riječi dobrodošlice Josip je prisutnima govorio o suradnji Arheološkog muzeja u Zagrebu i FMGG-a u Livnu te o dosadašnjim arheološkim istraživanjima na području Livna iskoristivši priliku da zahvali gospodinu Rendiću na potpori koju je pružao FMGG-u. Od lokaliteta u Livnu istakao je: Podvornice – Lištani, Podvornice – Lipa i lokalitet na groblju u Rapovinama.

 

U govoru o samoj izložbi gospodična Jacqueline Balen naglasila je da se ovom izložbom posjetiteljima žele približiti ne samo arheološki nalazi nego lokaliteti i uvjeti u kojima arheolozi rade.

 

Nakon gospodične Jacquelin gostima se obratio gospodin Rendić, koji je izložbu proglasio otvorenom. Nakon otvorenja ravnatelju Josipu je poklonio repliku Vučedolske golubice.

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.