NASTUPI U ŽUPAMA

 

S Isusom na brdu 

 

Novaci s meštrom nastupili u župama Šikara i Tuzla

 

Na drugu korizmenu nedjelju, 20. ožujka 2011. godine, novaci Franjevačke provincije Bosne Srebrene s meštrom fra Markom Ešegovićem nastupili su u župi Šikara – nedaleko od Tuzle – u kojoj su prije osam mjeseci obukli franjevački habit. Svojim pjevanjem uzveličali su jutarnju i pučku misu, a prije pučke mise otpjevali su Križni put prema kiticama Gospinog plača. Obje sv. mise u koncelebraciji mjesnog župnika fra Marka Lovrića predvodio je meštar fra Marko.

U propovijedi je fra Marko govorio o nedjeljnom Evanđelju koje opisuje Gospodinovo preobraženje na gori i učenike koji su se htjeli tu nastaniti jer im je bilo dobro. Nedjeljno slavljenje euharistije je nešto poput preobraženja, no nije vrijeme građenja sjenica, jer put ide dalje. To je put na kojemu nas prati onaj kojega primamo u svetoj pričesti, put na kojem nedjeljna misa prosvjetljava svakodnevnicu.

Na kraju sv. mise župnik je zahvalio meštru i novacima na lijepom propovijedanju i pjevanju, nakon čega je meštar fra Marko ukratko opisao što znači biti franjevac i kako se postaje.

U večernjim su satima meštar i novaci imali nastup u župnoj crkvi sv. Petra u Tuzli, gdje su ponovo pjevali put križa i slavili sv. misu.

Ako želite gledati fotografije preko cijelog ekrana pritisnite u donjem desnom kutu srednji simbol za povećanje zatim play.